Отнеха лицензите на „Ентуртранс”

Днес, 16 юни 2011 г., са прекратени правата, произтичащи от лицензите за извършване на превози на пътници на „Ентуртранс” ООД, гласи официално съобщение на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Дружеството е притежавало два лиценза за превози на пътници – лиценз на Общността (международен) и лиценз за извършване на превози на пътници на територията на Република България. 

Международният лиценз на дружеството е отнет след извършена обстойна проверка, при която е установено, че превозвачът не е спазил срока за представяне на документи, доказващи неговата финансова стабилност, което е едно от условията да притежава лиценз. 

По отношение на лиценза за извършване на превози на територията на Република България е установено, че при подаване на заявлението за издаване на лиценз за извършване на автобусен превоз на пътници са използвани документи с невярно съдържание – справката за финансова стабилност на дружеството, подписана от управителя и представеното към заявлението свидетелство за регистрация на превозното средство, като към датата на представяне данните в него са били неверни. 

Тъй като органът е отчел високата степен на обществена значимост на дейността по извършване на превоз на пътници и предвид възникналия изключително сериозен инцидент с човешки жертви, настъпил на 15 юни 2011 г. и е необходимо превозите незабавно да бъдат преустановени е допуснато предварително изпълнение на заповедта, като и двата лиценза са отнети.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини