Шестима аут от ДПС заради разкол

Изключени са 6 членове на ЦС на ДПС, между които и Корман Исмаилов.

Те са изключени и от ДПС, уточни Христо Бисеров след заседанието на Централния съвет на партията. Освен Исмаилов и Веселин Пенев, другите изключени са - Гюрсел Садък, Шази Али, Ибрахим Хамди и Кемал Офраим. Четиримата представят гласа на изселниците в Турция.

Мотивът за изключването им е, че са участвали във форуми на Касим Дал, който напусна партията и отправи тежки обвинения срещу ръководството и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Центаралният съвет на ДПС реши, че номинациите за общинските кметове ще стават на общоселски събрания. Това означава, че кандидати могат да бъдат предлагани не само от членове на ДПС, каза заместник-председателят на партията Христо Бисеров.

До 15 август вече ще бъдат номинирани кандидатите по населени места, след което до 15 септември те ще бъдат одобрени или не от ръководството на ДПС, уточни заместник-председателят на партията Рушен Раза. Все още не е обсъждан въпроса дали ще бъде издигнат кандидат от редиците на ДПС за кмет на София, защото това ще реши местната структура, уточни Бисеров.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини