Арестуваха 18-годишен хакер, разбил Интерпол, Пентагона и ФБР

18-годишен хакер е арестуван в Гърция по обвинение в незаконен достъп до сайтове на Интерпол и американски правителствени агенции. 

Хакерът с ник nsplitter е работел от домашния си компютър. Името на тийнейджъра не се съобщава. Освен в разбиването на сайтове, той е обвинен в кражба на банкови данни и подправяне на кредитни карти.

Заподозряният е задържан в дома си в предградие на Атина, където живее с майка си. Според гръцките служби за борба с киберпрестъпленията, nsplitter е разбил сайта на Иинтерпол на 15-годишна възраст. През 2009 год. той е получил незаконен достъп до сайтовете на ФБР, Пентагона и агенцията за национална сигурност на САЩ. 

При обиска в дома на хакера били намерени около 8 хил. евро, няколко лаптопа и харддискове, съобщава АФП. Според АП полицията е открила и няколко патрона и самоделна бомба. AFP съобщава за самоделно взривно устройство.

Хакерът е обвинен в електронно мошеничество, подправяне на банкови карти, незаконен достъп до лични данни и незаконно притежаване на оръжие. Ако бъде признат за виновен, го очакват не по-малко от 5 години затвор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини