Учителите от Бял извор първи на Общинската спартакиада в Ардино

За трета поредна година в Ардино се проведе Общинска спартакиада на учителите под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад. Мащабната спорна проява,  съорганизирана от местния общински синдикат на Съюза на българските учители, беше

част от Майските културни празници. Тази година в надпреварата се включиха преподавателите и помощният персонал на ПГ „Хр.Смирненски” от Ардино, СОУ „Хр.Смирненски” от Бял извор, НУ „Хр.Ботев” и ОДЗ „Слънце”. Миналогодишните победители от СОУ „В.Левски” не пожелаха да вземат участие в Спартакиадата. Участниците, облечени с тениски с логото на надпреварата се състезаваха по футбол (изпълнение на дузпи), волейбол, баскетбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже. Във всички дисциплини интересът беше голям, а срещите оспорвани и емоционални.

Комплексен победител в състезанието стана  отборът на СОУ „Хр.Смирненски” от Бял извор, а техни подгласници бяха педагозите от Професионалната гимназия в Ардино. Алпер Сами, Милена Стоянова, Наско Пазвантов, Мефкюре Емурла, Венци Филипов, Мютебер Моллахасан, Гюлестан Кенан, Мелихат Салим, Рафет Кешев и Милка Райчева заеха първите места в индивидуалното класиране в различните видове спорт.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави всички участници, че намират време за спортуване и здраве. Хубавото е, че всяка година победителите са различни. Това е една добра традиция, която трябва да продължи. Като градоначалник винаги ще подкрепям подобни инициативи, заяви при закриването на Спартакиадата Ресми Мурад. Той връчи на директора на учебното заведение от Бял извор Наджи Акат Кристалната купа на турнира, а всички останали отбори получиха грамота за участие. Индивидуалните първенци бяха наградени с предметни награди, осигурени от общината.

Председателят на общинския синдикат на Съюза на българските учители Азис Мурад изказа своята благодарност към ръководството на община Ардино, които подкрепят инициативата на педагозите за трета поредна година. Той благодари и на

началника на отдел „Образование” Бахар Реджебов, който успоредно с организаторите е участвал активно и всеотдайно в хода на състезанието.

Директорът на СОУ „Хр.Смирненски” от Бял извор Наджи Аката сподели, че за поредна година е станал добър турнир. Организацита беше отлична, за съжаление нямахме силна конкуренция. Надявам се догодина да участват повече училища от района, каза Наджи Акат.

Най-много емоции в Спартакиадата предизвика тегленето на въже за жени, което се проведе в местността „Карапънар”. В състезанието се включиха и учителките от ОДЗ „Слънце”- Ардино, водени от председателя на Синдикалната организация Емилия Соколова,. Надпреварата бе наблюдавана с голям интерес и от кмета на община Ардино Ресми Мурад. Най-силни при дърпането се оказаха преподавателките от Бял Извор.

Победител в баскетболния турнир при мъжете стана отборът на СОУ „Хр.Смирненски” от Бял Извор. Решаващи за победата срещу Професионалната гимназия се оказаха точките, реализирани от учителя по английски език Еркан Хаджимустафа в самия край на мача. При жените победител стана ПГ „Хр.Смирненски”.

За трета поредна година женският волейболен тим от Бял извор в състав Мютебер Моллахасан, Милена Стоянова и Надка Соколова станаха шампионки на Общинската спартакиада. При мъжете първенци са педагозите от Професионалната гимназия.

Титлата по шахмат спечелиха учителите от  Професионалната гимназия. При тениса на маса шампионки станаха СОУ – Бял извор. При мъжете убедително първото място спечели Професионалната гимназия. Силно впечетление направи класната игра с малката топка на учителя по информатика Алпер Сами. При майсторското изпълнение на дузпи преподаветелите от Бял извор бяха най-точни и в двата пола.

Двубоите се играха в спортна зала „Юнак”, в местния стадион и в спортната зала на Професионалната гимназия. Съдии на състезанието бяха Реджеб Еминов и Йорданка Колева.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини