-2 °C

Учителите от Бял извор първи на Общинската спартакиада в Ардино

За трета поредна година в Ардино се проведе Общинска спартакиада на учителите под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад. Мащабната спорна проява,  съорганизирана от местния общински синдикат на Съюза на българските учители, беше

част от Майските културни празници. Тази година в надпреварата се включиха преподавателите и помощният персонал на ПГ „Хр.Смирненски” от Ардино, СОУ „Хр.Смирненски” от Бял извор, НУ „Хр.Ботев” и ОДЗ „Слънце”. Миналогодишните победители от СОУ „В.Левски” не пожелаха да вземат участие в Спартакиадата. Участниците, облечени с тениски с логото на надпреварата се състезаваха по футбол (изпълнение на дузпи), волейбол, баскетбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже. Във всички дисциплини интересът беше голям, а срещите оспорвани и емоционални.

Комплексен победител в състезанието стана  отборът на СОУ „Хр.Смирненски” от Бял извор, а техни подгласници бяха педагозите от Професионалната гимназия в Ардино. Алпер Сами, Милена Стоянова, Наско Пазвантов, Мефкюре Емурла, Венци Филипов, Мютебер Моллахасан, Гюлестан Кенан, Мелихат Салим, Рафет Кешев и Милка Райчева заеха първите места в индивидуалното класиране в различните видове спорт.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави всички участници, че намират време за спортуване и здраве. Хубавото е, че всяка година победителите са различни. Това е една добра традиция, която трябва да продължи. Като градоначалник винаги ще подкрепям подобни инициативи, заяви при закриването на Спартакиадата Ресми Мурад. Той връчи на директора на учебното заведение от Бял извор Наджи Акат Кристалната купа на турнира, а всички останали отбори получиха грамота за участие. Индивидуалните първенци бяха наградени с предметни награди, осигурени от общината.

Председателят на общинския синдикат на Съюза на българските учители Азис Мурад изказа своята благодарност към ръководството на община Ардино, които подкрепят инициативата на педагозите за трета поредна година. Той благодари и на

началника на отдел „Образование” Бахар Реджебов, който успоредно с организаторите е участвал активно и всеотдайно в хода на състезанието.

Директорът на СОУ „Хр.Смирненски” от Бял извор Наджи Аката сподели, че за поредна година е станал добър турнир. Организацита беше отлична, за съжаление нямахме силна конкуренция. Надявам се догодина да участват повече училища от района, каза Наджи Акат.

Най-много емоции в Спартакиадата предизвика тегленето на въже за жени, което се проведе в местността „Карапънар”. В състезанието се включиха и учителките от ОДЗ „Слънце”- Ардино, водени от председателя на Синдикалната организация Емилия Соколова,. Надпреварата бе наблюдавана с голям интерес и от кмета на община Ардино Ресми Мурад. Най-силни при дърпането се оказаха преподавателките от Бял Извор.

Победител в баскетболния турнир при мъжете стана отборът на СОУ „Хр.Смирненски” от Бял Извор. Решаващи за победата срещу Професионалната гимназия се оказаха точките, реализирани от учителя по английски език Еркан Хаджимустафа в самия край на мача. При жените победител стана ПГ „Хр.Смирненски”.

За трета поредна година женският волейболен тим от Бял извор в състав Мютебер Моллахасан, Милена Стоянова и Надка Соколова станаха шампионки на Общинската спартакиада. При мъжете първенци са педагозите от Професионалната гимназия.

Титлата по шахмат спечелиха учителите от  Професионалната гимназия. При тениса на маса шампионки станаха СОУ – Бял извор. При мъжете убедително първото място спечели Професионалната гимназия. Силно впечетление направи класната игра с малката топка на учителя по информатика Алпер Сами. При майсторското изпълнение на дузпи преподаветелите от Бял извор бяха най-точни и в двата пола.

Двубоите се играха в спортна зала „Юнак”, в местния стадион и в спортната зала на Професионалната гимназия. Съдии на състезанието бяха Реджеб Еминов и Йорданка Колева.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини