Езиковата награди 31 ученици на патронния празник

Кулминацията на честванията на патронния празник на ГПЧЕ „Христо Ботев” бе официалната церемония, на която изявените през учебната година ученици и учители, издигнали престижа на гимназията  и представили я на състезания и олимпиади на национално   и международно ниво, получиха своите отличия. Тя се организира за четвърта поредна година по инициатива на ръководството и колектива на ГПЧЕ „Христо Ботев” .

Директорът на ГПЧЕ „Христо Ботев”, госпожа Йорданка Чавдарова поздрави всички родители, учители и ученици за търпението, труда, отговорността към учебния процес и сподели с присъстващите, че  знанията  на възпитаниците на гимназията  са съизмерими с уменията на връстниците им от другите Европейски страни. Тя сподели, че българските ученици са на първо място в Европа по владеене  на немски език, базирайки се на резултатите от провелия се изпит за придобиване на Немска езикова диплома. Г-жа Чавдарова обясни, че успехите на национално ниво ( над 30 ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” са достигнали до национални кръгове по български език, английски език, немски език, физика) са направили училището и града домакини на два сериозни и мащабни форума - Националните олимпиади по немски език и физика.

Допълвайки ролята на родителите, училището помага на всеки ученик да развие своя талант, да осъществи своя потенциал за личен растеж. Всеки учещ придобива необходимите му ключови компетентности с различна скорост, в зависимост от възможностите, интересите и потребностите си. За тази цел в ГПЧЕ „Христо Ботев” се работи допълнително с особено надарени ученици по програмата „С грижа за всеки ученик”. Възпитаниците на училището участват в множество състезания и се  изявяват в надпревара със свои връстници на национални и международни форуми. Тя завърши изказването си, подчертавайки че успехите им поставят училището сред първите в страната, позовавайки се  и на постигнатите досега  и  очакваните резултати от държавните зрелостни изпити. Високите постижения  са основание ГПЧЕ „Христо Ботев” да бъде  идеален модел за това, каква трябва да е визията на съвременното българско европейско училище, което дава реални знания и възможности на учениците си.

На тържествената церемония сто тридесет и един ученици получиха грамоти и сувенири. Техните родители бяха уважени с благодарствени писма. Дванадесет учители получиха парична награда и грамота за издигане престижа на училището. Изпълненията на песни и танци от учениците на гимназията придадоха особена изисканост на коктейла  и сложиха края на едно вълнуващо събитие.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини