Ботевци - отново сред първите

На 24 май, по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис за пета поредна година връчи награди в областта на образованието. На официалната  церемония, пред събралото се множество от граждани, ученици и представители на  просветата, културата и духовността в нашия град бяха отличени ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев”. Специалната едногодишна стипендия „Кърджали” на завършващи абитуриенти, издигнали престижа на  Община Кърджали и предварително приети за студенти  бе присъдена на Ахмед Рашид от  от 12 клас. Той завършва успешно  ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали  в профил английски с немски език. Влечението му към физиката и точните науки е отдавна и той има много постигнати успехи, както в математически турнири, така и в състезания по физика, английски език, география, история. Предоставената му стипендия е в размер на 2000лв. и покрива разходите му за едногодишно обучение в университет в страната. Това е трето поредно отличие за представител на езиковата Гимназия.

Ерай Халил, ученик от 11А2  бе отличен за изключителното му представяне в Националното състезание по италиански език  и заслуженото второ място в България. В това състезание той премери сили с ученици от цялата страна, изучаващи италиански език както първи чужд език. В ГПЧЕ италианският език за него е втори чужд, но това не му попречи да се нареди сред първенците.

Грамота за издигане престижа на на Община Кърджали и на Гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” на национално и международно ниво бе връчена на Първия гвардейски ученически отряд с ръководител Димитър Кондиков. Младите Ботевци от елитния отряд заслужиха тази награда с многобройните си изяви през годините. С впечатляващото си присъствие и достойно поведение, с ефектните си демонстрации те правят  всички празници в града ни  по- тържествени и вълнуващи

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини