СДС и ДСБ подписаха за общо явяване на изборите

Партньорите от Синята коалиция - СДС и ДСБ, подписаха документи за участието на коалицията в предстоящите избори, предаде агенция Фокус.

Документите, които бяха подписани са обръщение на политическите лидери на Синята коалиция към техните избиратели, както и споразумение за участие в отворените избори в рамките на Синята коалиция.

Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че всички скептици са били опровергани.

Председателят на СДС Мартин Димитров каза, че наистина има много хора, които са търсили разделянето на Синята коалиция поради една много проста причина - че заедно СДС и ДСБ са по-силни и са сериозен конкурент за следващите избори.

"С днешното действие показваме по категоричен начин, че ще се явим заедно на президентските избори с двама кандидати – Румен Христов и Светослав Малинов. Кой от двамата, ще кажат българските граждани", посочи Мартин Димитров. Тактиката им по отношение на местните избори в София ще бъде същата.

"Отиваме на тези избори с ясното съзнание, че сме единствената сериозна алтернатива. Не можем да допуснем България утре да има кмет на София от ГЕРБ, правителство от ГЕРБ и президент от ГЕРБ, при положение, че на нито едно от тези места те не се справят добре. България има нужда от коректив", заяви Димитров.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини