Манифестация в Кърджали,хиляди почетоха Солунските братя

Хиляди кърджалийци се събраха в Градската градина за да присъстват на тържеството по случай уникалния български празник 24 май. Деня на славянската писменост и българската просвета и култура събра на тържествена церемония кмета Хасан Азис, областния управител Иванка Таушанова и народния представител Цвета Караянчева.

 Тържеството бе открито с изпълнения на гвардейския отряд  при Езиковата гимназия и мажоретни състави. Детска вокална група пя химна „Върви народе възродени”.

Знаменни групи и представителни блокове от всички училища на града се строиха пред паметника на Освободителите . Поднесени бяха цветя.

Тази сутрин ни събуди скъпия за всяко българско сърце химн. Той ни събра за днешния празник, който е уникален и ни обединява, каза в словото си градоначалникът Хасан Азис. Той подчерта ,че всяка година 24 май ни пречиства и преражда. Знанието е сила, отбеляза кметът.

За 8 поредна година той връчи грамоти и награди на отличили се ученици в национални състезания и олимпиади. Бяха дадени и стипендиите на общината на отличници от Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини