Първанов : Провокацията на Сидеров е игра с огъня

Като игра с огъня, така  президентът Първанов  коментира случващото се   в центъра на столицата.  

        Според него сме свидетели на ежедневни провокации от страна на  В.Сидеров, с което се създават напрежение с нашите съседи. „Виждаме, че лидерът на Атака, за да запази 1 %  в рейтинга си е готов да взриви предстоящата изборна кампания и етническия мир в страната”, каза още държавният глава . „Най –лошият сценарий е да бъде етнизирана предизборната  кампания и тя да бъде поставена на  религиозна  основа”, прогнозира президентът .Той подчерта, че дава това изявление в центъра на Кърджали, където всичко е спокойно, но случващото се  в центъра на една европейска столица  е непознато и прецедент в най- новата история на  България.

        По думите на Първанов медиите и обществото категорично трябва да осъдят подобен род провокации, а компетентните органи да проведат разследване и виновните да понесат санкции, каквито законът в този случай е определил.

        На въпрос докъде би стигнал в тези си действия Сидеров,  държавният глава заяви, че не само българската, но и световната история дават много примери, които ни карат да бъдем внимателни и предпазливи в прогнозите. В тази връзка той припомни една  любима фраза на Гьобелс „Колко красиво е да мразиш”. „В нашия български  речник също имаме аналог „Най – обичам да мразим”, която в голяма степен приляга на В. Сидеров и неговите привърженици”, каза Първанов..

     „С подобни действия  като днешните сблъсъци в столицата се провокира етническо напрежение.Очевидно Сидеров, който досега безусловно подкрепяше правителството  на Б.Борисов, дори и неговите грешни ходове и решения, търси отчаяно опити да избяга от кораба, но го прави по най – безогледния  и груб начин”, коментира още президентът.

 Ирина Ангелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини