Министерството на културата ни резна за посетителския център на Перперикон

 Министерството на културата отряза намеренията на кмета Хасан Азис да направи посетителски център на Перперикон с  милиона получен след  националната анкета за чудесата на България, организирана от вестник Стандарт. В писмо на зам.-министъра на културата Тодор Чобанов пратено в деня на започналия  процес срещу градоначалника на Кърджали се нарежда вместо посетителски център да се реставрира западната кула на средновековната крепост. Така оползотворяването на обещания от премиера Бойко Борисов милион се отлага за след изборите.

 Забавянето идва от това, че за посетителския център има готов проект, който позволява веднага да се проведе процедура за избор на изпълнител. Ако се наложи правенето на нов проект за кулата това ще отнеме поне 3 месеца. Още с два месеца ще се забави процедурата при избор на изпълнител. Един месец е нужен да се съгласува реставрацията с Националния институт за недвижимо културно наследство.

Ще информирам инициативния комитет от Кърджали, който агитира да се гласува в Интернет за Перперикон и привлече подкрепата на хора от цялата страна и чужбина. Това е удар срещу тези хора, които дадоха вота си за Перперикон,каза за медиите кметът на Кърджали Хасан Азис.

 Вече два месеца чакаме този милион. Сега нещата се отлагат с още 6 месеца. С това се поставя под съмнение думата на министър- председателя, дадена когато Перперикон се класира втори в националната анкета, подчерта градоначалникът. Той не се ангажира да коментира дали има политически мотиви в тази стъпка на зам.-министър Чобанов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини