1 °C

ДПС:ГЕРБ стои зад визитата на Касим Дал в Кърджали

Утре в театъра Касим Дал събира привърженици за да бистри актуални проблеми на политическата обстановка в страната.По същото време по инициатива на областния управител Иванка Таушанова се организира държавно-партиен събор в Градската градина.От ДПС видяха връзка между двете събития и излязоха със становище ,което публикуваме дословно.

„През последните месеци сме свидетели на целенасочен политически сценарий с добре обмислени стъпки  на ГЕРБ за вкарване на Касим Дал

като троянски кон за провеждане на активна анти ДПС политика.

Първите сигнали за плановете си за  превръщането и използването на Касим Дал като клин в ДПС  управляващите дадоха още през юли миналата година. В интервю за национален вестник министърът на културата Вежди Рашидов  хвали Дал като „честен,умен и достоен член на ДПС”, който трябвал да седне на стола на Ахмед Доган.  Отбитият от яслата „честолюбив” бивш заместник на ДПС малко по-късно тръгва в атака, правейки на пух и прах  собствената си политика,  която е провеждал в продължение на 20 години  като зам.-председател на ДПС. Той е толкова въодушевен  в процеса на политическото харакири, което си прави, че се държи като по-голям гербер от Бойко Борисов и Цветан Цветанов,взети заедно.

Каква е спуснатата задачка на Дал от новите му другари от ГЕРБ проличава бързо.”Мощно назначение на турци на държавни постове в смесените райони, срещу които на изборите Касим Дал и Мехмед Дикме ще отклонят 30 на сто от електората на ДПС”.За тази оферта на бюрото на Бойко Борисов информира местен всекидневник през януари 2011 г.Следват срещи на Дал в страната, 3 посещения за 10 дни в Кърджали при официално афиширащи се само 2 броя /Адем и Гюрсел/ негови привърженици тук.

Задачката е да се навлезе в Кърджали и  да се всее смут в най-силната организация на ДПС в страната.За целта ГЕРБ праща подкрепление на Главатарци. Единият от присъствалите на майската завера там гербери, цитиран от национален вестник  тази седмица, казва, че го е поканил Дал и той откликнал, защото заставал зад всички опити за разбиване монопола на ДПС, а иначе продължавал категорично да подкрепя ГЕРБ.

На сбирката е решено първия опит за разбиване да се проведе на 14 май.На тази дата вече е насрочена друга герберска проява- почерпка с баници под формата на тричасов фестивал. Докато Дал говори в държавния театър за нов морал, част от първите хора на държавата ще му дават кураж с подкрепящо мероприятие в градската градина до театъра.

Това са само  малка част от доказателствата, че Касим Дал е политически инструмент на ГЕРБ.

Ние, членовете на Областния съвет на ДПС – Кърджали, сме убедени, че този зле режисиран политически театър ще финишира през октомври и Касим Дал и неговите шепа поддръжници ще потънат в забвение, отхвърлен като вече ненужни  на управляващите маши.

Няма да позволим  било на Дал, било на Кал да дестабилизира партията, защото нашите привърженици и избиратели имат нужда от силна и единна партия, която да защитава техните интереси.”

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини