ДПС:ГЕРБ стои зад визитата на Касим Дал в Кърджали

Утре в театъра Касим Дал събира привърженици за да бистри актуални проблеми на политическата обстановка в страната.По същото време по инициатива на областния управител Иванка Таушанова се организира държавно-партиен събор в Градската градина.От ДПС видяха връзка между двете събития и излязоха със становище ,което публикуваме дословно.

„През последните месеци сме свидетели на целенасочен политически сценарий с добре обмислени стъпки  на ГЕРБ за вкарване на Касим Дал

като троянски кон за провеждане на активна анти ДПС политика.

Първите сигнали за плановете си за  превръщането и използването на Касим Дал като клин в ДПС  управляващите дадоха още през юли миналата година. В интервю за национален вестник министърът на културата Вежди Рашидов  хвали Дал като „честен,умен и достоен член на ДПС”, който трябвал да седне на стола на Ахмед Доган.  Отбитият от яслата „честолюбив” бивш заместник на ДПС малко по-късно тръгва в атака, правейки на пух и прах  собствената си политика,  която е провеждал в продължение на 20 години  като зам.-председател на ДПС. Той е толкова въодушевен  в процеса на политическото харакири, което си прави, че се държи като по-голям гербер от Бойко Борисов и Цветан Цветанов,взети заедно.

Каква е спуснатата задачка на Дал от новите му другари от ГЕРБ проличава бързо.”Мощно назначение на турци на държавни постове в смесените райони, срещу които на изборите Касим Дал и Мехмед Дикме ще отклонят 30 на сто от електората на ДПС”.За тази оферта на бюрото на Бойко Борисов информира местен всекидневник през януари 2011 г.Следват срещи на Дал в страната, 3 посещения за 10 дни в Кърджали при официално афиширащи се само 2 броя /Адем и Гюрсел/ негови привърженици тук.

Задачката е да се навлезе в Кърджали и  да се всее смут в най-силната организация на ДПС в страната.За целта ГЕРБ праща подкрепление на Главатарци. Единият от присъствалите на майската завера там гербери, цитиран от национален вестник  тази седмица, казва, че го е поканил Дал и той откликнал, защото заставал зад всички опити за разбиване монопола на ДПС, а иначе продължавал категорично да подкрепя ГЕРБ.

На сбирката е решено първия опит за разбиване да се проведе на 14 май.На тази дата вече е насрочена друга герберска проява- почерпка с баници под формата на тричасов фестивал. Докато Дал говори в държавния театър за нов морал, част от първите хора на държавата ще му дават кураж с подкрепящо мероприятие в градската градина до театъра.

Това са само  малка част от доказателствата, че Касим Дал е политически инструмент на ГЕРБ.

Ние, членовете на Областния съвет на ДПС – Кърджали, сме убедени, че този зле режисиран политически театър ще финишира през октомври и Касим Дал и неговите шепа поддръжници ще потънат в забвение, отхвърлен като вече ненужни  на управляващите маши.

Няма да позволим  било на Дал, било на Кал да дестабилизира партията, защото нашите привърженици и избиратели имат нужда от силна и единна партия, която да защитава техните интереси.”

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини