Ерай от Езиковата втори по италиански в България

През месец април  в столицата при изключително конкурентна надпревара възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев” доказаха по безапелационен начин, че са сред най-добре владеещите италиански  език в страната. Ерай Халил, ученик от 11 А2  от ГПЧЕ „Христо Ботев”  постигна  върховия резултат от  95 т. на Националното състезание по италиански език   и се класира на второ място в България. Призовото място е огромно постижение за Ерай и неговия преподавател Нурай Садулов, имайки на предвид конкуренцията на учениците от Гимназиите с изучаване на романски езици, за които  италианският език  е  основнa дисциплина.  Националното състезание  за учебната 2010-2011 година е за ученици от VІІІ до ХІІ клас. Учебното съдържание, върху което се определят темите, е от задължителната подготовка  за класовете  с интензивно изучаване на италиански език и изисква стабилни и задълбочени знания по чуждия език.

За националния форум в столицата се класираха и съученичката на Ерай - Таня Шопова, както и абитуриентката Таня Ангелова. Подготовката на младите Ботевци протичаше много интензивно и те съумяха да овладеят много материал за кратък период, което  повлия на отличните им резултати. В динамичното и забързано ежедневие успехите и удовлетворението от добре свършената работа са най-големият подарък и отплата за неуморния труд на учениците и  техните преподаватели.

Класиралите се на призови места ученици от цялата страна, сред които са и представителите на кърджалийската езикова гимназия ще бъдат удостоени със специални награди от Посланика на република Италия в България – господин Стефано Бенацо. Церемонията ще се състои на 09.06.2011г. в София в Италианското посолство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини