Хасан Азис: Наказват Кърджали за Водното огледало

В сряда в София стартира делото за Водното огледало срещу кмета на Кърджали Хасан Азис. Той е единственият обвиняем. Градоначалникът ще бъде съден за това че е подвел министрите на финансите и регионалното развитие с  оценка на имот на фирма „Устра” за 10 млн.лева. Според прокуратурата градоначалникът е завишил неимоверно оценката.

 Както Кърджали бг вести пръв прогнозира делото започва в навечерието на предизборната кампания за местните избори.  Пред  журналисти кметът Хасан Азис заяви, че целта на процеса е политическото  омаскаряване и служебна победа за ГЕРБ на изборите в Кърджали.

Това не е дело срещу личността Хасан Азис , а срещу кърджалийци, чийто представител е кметът. Това е процес на ГЕРБ срещу Кърджали, подчерта градоначалникът.

Той се обяви за това заседанията на съда да бъдат открити, публични и обществено достъпни. В сряда сутринта от Кърджали тръгват три автобуса с граждани, желаещи да присъстват на първото заседание. Първият автобус ще шофира лично обвиняемият градоначалник.

 Кметът Хасан Азис каза, че прогнозите му са за кратко първо заседание. Адвокатите ми ще поискат да се прекрати делото  ,защото не е спазен срокът за връчване на обвинителния акт, подчерта Хасан Азис.

 Той припомни че обвинението  на приключеното досъдебно производство му е връчен на 25  март 2010 г.Цяла година и два месеца се отлага делото за да започне в навечерието на предизборната кампания. През  това време бяха направени стъпки в политическото омаскаряване на кмета  и кърджалийци сред които 143 проверки на общината и публикуване на съмнителното изследване на Института за пазарна икономика за това, че Кърджали е най-лошото място за бизнес,подчерта Хасан Азис.

Според него ГЕРБ превръща Водното огледало в инструмент срещу кърджалийци. Вместо да се   доведат отчуждаването до край и се подпише акт 16 управляващите се опитват да навредят на града. Водното огледало бе важно не само за съгражданите ни, но и за избягване на проблемите ни с  Гърция и Турция за водите на Арда, подчерта кметът.

 Адвокати на градоначалника ще бъдат Борислав Българинов и Даниела Доковска. На делото освен стотина кърджалийци ще присъстват още  евродепутати, представители на Комитета на регионите към Европейския парламент , кметове от Националното сдружение на общините в Република България.
Ще поканя студенти по политология за да видят политически процес по учебник,подчерта Хасан Азис.

 Градоначалникът се обяви за преместването на делото в Кърджали за да може обществеността на града да присъства на заседанията.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини