Доган:Бойко бяга,ставайки президент!

Ахмед Доган бе изненадан от журналисти в лобито на сливенския хотел “Спорт палас”. Политикът бе кум на скулптора Сейфетин Шекеров и невестата му Надежда. Творби на Шекеров притежават бившите премиери Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. Сватбата бе на 7 май вечерта в ресторанта на хотела, собственост на кмета Йордан Лечков. Сейфетин и Надежда се познавали от години. Но сега дошъл моментът да скрепят връзката си. Булката била също от Сливен, студентка в Нов български университет. Близките казват, че били поласкани от честта, която Доган и жената до него Алтен Алиева им оказали, приемайки да кумуват. Доган дошъл 45 минути преди тържеството и седнал да пие кафе. Тогава се появили и репортерите. Лидерът на ДПС ги покани и отговори на въпросите им.

- Има ли друг вариант министър-председателят Бойко Борисов освен да се кандидатира за президент, г-н Доган?

- Няма. Но това за мен означава началото на края и го приемам като бягство от отговорност. Параметрите, които дават отговорности на президента, са представителни.

- Какво очаквате от предстоящите местни и президентски избори?

- Във възрожденския Котел например, където Движението за права и свободи спечели предишните местни избори, бе показано, че възрожденците са ни изпреварили в доста отношения. Например в толерантността и най-вече в личната ангажираност. Следващите избори в този контекст ще бъдат много трудни. Управляващите ще играят “ва банк”. Друг е въпросът какво ще породи това.

- Как ще коментирате бурята, която създаде в ДПС изключеният от движението бивш ваш заместник Касим Дал?

- Ние сме една нормална партия, винаги сме имали проблеми с т. нар. ясладжии. Ясладжиите са във всяка партия, имат особен статут и ако ги дистанцираш от яслата, най-много да се опитат друга партия да създадат. Колкото по-близо е бил до софрата и до хазната един човек, толкова повече му избиват балансите. Но дори и с мен да се случи нещо, партията така е конструирана, така е създадена с оглед на сигурността си, че има правила. Колективното тяло задава тези правила и критерии и който не е съгласен... (Ахмед Доган прекъсна изречението си по средата, защото тържеството започваше.)

Труд

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини