С литургия и слова почетохме Гергьовден в Кърджали

С тържествена света литургия започна честването на Гергьовден в Кърджали.Десетки миряни изпълниха храма “Св.Георги” за да отбележат един от най-тачените дни в православния календар, както и  да запалят свещ за здравето на свои близки и познати.Портите на именниците по традиция бяха окичени със зеленина.

Много кърджалийци се събраха ред Паметника на освободителите в Градската градина, за да честват 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.  Тук бяхаприсъстваха  народният представител Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова,зам.кметът Васил Бобеков,шефът на Регионалния инспекторат по образование  Емилия Владева,  представители на политически партии, запасни офицери и сержанти .

С едноминутно мълчание и падане на колене бе почетена паметта на войните от Българската армия, загинали за свободата и независимостта на страната.Бяха поднесени венци и цветя  от името на кмета  Хасан Азис, народния представител Цвета Караянчева, областния управител Иванка Таушанова, Общинския съвет на Кърджали,  обществения посредник Хакиф Емин,  Областната дирекция на МВР-Кърджали и политически партии.

Да подкрепим реформата в Българската армия.Целта й е да имаме ефективни въоръжени сили.Това призова в словото си  началникът на регионалния военен сектор в подполковник Евгени Енчев.Той отбеляза, че днес е ден за национално самочувствие и достойнство на всеки българин, който ще бъде запомнен с подвига на хиляди войници.  Енчев честити празника и на именниците, кръстени на Свети Георги Победоносец и пожела весели празници на всички.

Тържественият ритуал продължи с тържествени военни маршове,изпълнени от духов оркестър към община Кърджали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини