Славейковци отбелязаха Деня на космонавтиката

Във връзка с честването на Международния ден на космонавтиката - 12 април и 50 години от първия полет на човек в Космоса - руския космонавт Юрий Гагарин, учениците от паралелките с изучаване на руски език в СОУ "Петко Рачов Славейков" организираха фотоизложба в Актова зала №1 на училището и прожекция на филм. Изложбата включва кадри от живота на Гагарин, подготовката за космическия полет и самото му протичане, както фотоси на участници, свързани с организирането на това изключително събитие.
От 13,30 часа в препълнената зала се прожектира видеофилм със заглавие "Нашият Гагарин", предоставен специално на славейковци от Национално движение "Русофили". Предстоят покани към ученици и преподаватели от други училища, в които се изучава руски език, да гостуват в най-голямото училище, за да се запознаят с изложбата и със съдържанието на  филма.
Изключително голям интерес демонстрираха възпитаниците на училището за шампиони към живота и постиженията на Гагарин. Седмокласниците живо се запалиха по темата, с която повечето от тях се запознават за първи път. За преподавателите бе приятна срещата с искрения интерес на младите хора. Най-дейно участие в подготовката на честването взеха учениците от паралелките чуждоезиков профил с изучаване на английски и руски език, под ръководството на учителите Димитър Димов, Цветана Пенчева, Катя Кирчева и Сергей Маринов, с активното съдействие на класните ръководители на седмите класове.

Нешка Шопова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини