49 лични асистенти започнаха работа в Ардинско

49 души започнаха работа като лични асистенти в община Ардино. Те са назначени на трудови договори към общината в рамките на изпълнението на социалния проект „Подкрепа за достоен живот”, съобщи администраторът на проекта Айсен Саидова.

Те ще помагат на 49 жители от 22 населени места на територията на общината, които са с трайна намалена работоспособност, най-често възрастни хора. По-голяма част от тях са лежащо болни, трудно подвижни и се нуждаят от постоянни грижи, тъй като не могат самостоятелно да се обслужват. Работата на заетите по проекта ще продължи една година. Всички лични асистенти са преминали през обучение. Най-много са от град Ардино и село Бял извор по 9, следват Жълтуша -  4, Падина и Горно Прахово - 3, Млечино, Русалско Чубрика и Търносливка - 2, поясни Саидова. Тя уточни, че са посетили потребителите по населени места, за да видят как получават ежедневни грижи от назначените лица.

Средствата за заплатите на личните асистенти са осигурени по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ съфинансирана от Европейския съюз.

Гюнер Шюкри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини