Нона непреклонна за ОЦК.Преглед на регионалния печат

Министър Нона Караджова е непреклонна за ОЦК. Според председателя на „Подкрепа” в комбината Ани Георгиев екоминистърката не е склонила на отстъпки по отношение на обгазяването на Кърджали, съобщава „Нов живот”.

САПАРД дължи милиони в Родопите. Трета година предприемачи чакат пари от вече закритата предприсъединителна програма на Европейския съюз. Сумите са върнати в Брюксел и държавата няма пари, пише всекидневникът.

 Над 50 състезатели се включиха в турнир по стрелба с лък в Момчилград. Турнирът  е първи по рода си в града. Организиран е от българската федерация „Стрелба с лък”, спортен клуб „Робин Худ”-София и община Момчилград. В надпреварата участваха състезатели от България , Сърбия и Румъния, съобщава „Арда нюз”.

Трима кърджалийци са поискали съдействие от гражданското сдружение „Днес” срещу мобилните оператори, пише още вестникът. Той посочва, че нов протест се готви във Фейсбук, този път срещу М-тел.

  Майките и Нона:”Не на отровите на ОЦК!” е водещото заглавие на „Родопи 24х7”. Вестникът подчертава, че майките от инициативния комитет „Аз искам да дишам” отново излизат на протест, като този път очакват подкрепа от цяла България. Те са провокирани от искане на собственика на Оловно цинков комплекс за допустими още 18 обгазявания на Кърджали.

Дават повече власт на Таушанова през май, пише още медията. Според нея се подготвя административна реформа, която ще разшири правомощията на областния управител.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини