Майките от Кърджали отново на бунт срещу ОЦК

Маргарита Бочукова

Майките от Кърджали обявяват ден на протест срещу обгазяванията на града от ОЦК. Те приканват кърджалийци да се съберат пред ресторант „Русалка” в градския парк за да изразят своето недоволство от продължаващото убийство на децата ни. Протестът ще се състои от 11 часа на 10 април/неделя/. Това съобщи за Кърджали бг вести Маргарита Бочукова, организатор на проявата.

 В писмо до медиите се казва:

„След като на 23 март за пореден път  гр.Кърджали и околните села бяха обгазени със серен диоксид /информацията е от Изпълнителната агенция по околната среда/, бяха реализирани всички разрешени обгазявания т.е. 24 - средночасови и 3 - среднодневни за  една календарна година. С това лимитът за поредната доза смърт свърши. Очакванията ни за преустановяване на обгазяванията не се осъществиха. Дори по-лошо на 25 март имаме наднормено съдържание на серен диоксид, а на 31 март 2.30 над-допустимите норми”.

 Това е и поводът за демонстрацията на недоволство.Тя ще премине под мотото „Аз искам да дишам”.

  Ще припомним, че това е вторият протест на майките от Кърджали. Първият се състоя  пред сградата на общината и в него се включиха общественици,общински съветници,кметът Хасан Азис,областния управител Иванка Таушанова и народният представител Цвета Караянчева.

  Майките се заканиха да блокират през февруари кръстовището на „Веселчане”,но натиска на правителството върху ръководството на ОЦК промени намерененията им.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини