Кърджалийка преборва тумор с терапията на Норбеков

Николина Иванова

Кърджалийката Николина Иванова преборва тумор в главата с терапията на световноизвестният узбекски учен Мирзакарим Норбеков. Поредица от нещастия са на път да сложат край на живота й.Приятелка и дава пари за курс на Норбеков в София.Записва се.От обречена руина се превърнах в нов,борбен човек,сподели за Кърджали бг вести Николина.

   Сагата започва през 2004 г.Николина е студентка в Минно-геоложкия университет „Св.Иван Рилски” в София.Откриват и тумор в главата.Оперират я.Прекъсва обучението си.Малко по-късно пада и чупи крак.Обездвижена е.Отчаяна е до краен предел.

  Тогава на помощ идва нейна приятелка.Препоръчва й да се запише на курс за самовъзстановяване на здравето по методиката на Норбеков. Николина не се нуждае от сериозна агитация. Вече е чела книгата на световноизвестния академик „Опитът на един глупак,стигнал до прозрението как да се избавим от очилата”. Изкарва курса. Ефектът е поразителен. Успява да преодолее депресията. И вместо да се предаде се амбицира да се докаже. Убедена е, че освен операцията, за да се справи с болестта й е помогнала терапията на Норбеков.

   Заредих се с положителна енергия. Това много ми помогна да се боря в живота. След като изкарах курса се чувствах като тенджера под налягане. Имах голямото желание да живея, споделя още Николина.

  Когато се връща в Кърджали я посрещат с недоверие. Споделя на приятелки за ефекта от терапията. Те започват да я отбягват под различни предлози, смятайки я за обречена. Но чудото става и тя оцелява.

   След операцията Николина е освидетелставана от ТЕЛК и е инвалидизирана. Не може да си намери работа. Подхвърлят я от институция на институция.Това не я отчайва. Решава да подхване собствен бизнес. През 2006 г.се обръща към Бюрото по труда в Кърджали за съдействие. От там и препоръчват да ползва Гаранционния фонд за микрокредитиране. Тегли заем за развитие на свой бизнес. Влага парите в телефонни кабинки. По късно решава да се премести в Пловдив. Тегли нов кредит и установява бизнеса си в Граф Игнатиево, Пловдивдско. Сблъсква се с бюрокрацията. Но не се предава.Търси съдействието на обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин, който и помага да  преодолее пречките в Пловдив. Рамо дава и бившия омбудсман Гиньо Ганев.

  Както Кърджали бг вести първи писа в Кърджали ще се проведе оздравителен курс по системата на Норбеков.Той ще бъде от 9 до 18 април в актовата зала на СОУ”П.Р.Славейков”. Ще се води от най-добрата  ученичка на академика Гузал Таджибаева.

  Системата на Норбеков се основава на регулацията на физиологичните процеси,чрез контрол на емоциите. Той е разработил техники за упражнения на чувствата.Началния курс трае 10 дни. За това време човек получава ключ към своето здраве,към емоциите си, казват организаторите.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини