Не знаем езици, чуждите туристи се жалват

Михаела Кирчева

Недостатъчната подготовка на заетите в туризма е основната причина за оплаквания на туристите, които посещават Кърджали. Чужденците пък се жалват, че нашите сервитьори и камериерки не знаят западни езици. В същото време гостите на града са възхитени от отличното екскурзоводско обслужване и добрата организация на пътуванията. Това сочи анализ за 2010 г.на най-голямата туристическа агенция в региона „Габи тур”.

Според управителя на фирмата Михаела Кирчева най-често туристите предпочитат да се настаняват в семейни хотели , къщи и вили за почивка. След тях по популярност са селските къщи за гости. Последни в класацията са градските хотели. Гостите на града предпочитат да се докоснат до автентична култура затова поръчват допълнителни туристически услуги като посещения на забележителности или фолклорна програма. В по малка степен е застъпен конферентния туризъм и наемането на зали за семинари.

  Гостите на града черпят сведения  за региона и забележителностите тук основно от Интернет.   Информацията от сайтовете ги кара да предпочитат Кърджалийско за посещение. Тези които са дошли веднъж Източните Родопи предават от уста на уста за красотите тук. Това формира интересът на нови туристи към региона, пояснява Михаела Кирчева.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини