Facebook променя платформата за коментари

Facebook променя платформата за коментарите на уебсайтовете, съобщи АФП, цитирана от КРОСС.

Калифорнийският гигант на социалните мрежи показа подобреният плъг-ин Comments Box, който сайтовете могат да използват, за да променят системата, с която в момента показват коментари на читателите.

Онлайн-издателите отдавна обсъждат как да въведат някаква степен на учтивост на коментарните си форуми, които често се запълват с обиди и мнения не по темата от читатели, защитени от анонимността. Facebook настоява неговите над 500 милиона потребители да използват истинските си имена и коментарите използват снимката от Facebook и името на читателя, направил коментара.

Потребител на платформата на Facebook на определен уебсайт може да коментира само на този сайт или да постне коментара си и на страницата си в социалната мрежа заедно с линк към статията. Сайтовете, които ползват подобрения Comments Box, като TechCrunch, смятат, че тя предрича "лоши новини за тролове и спамери", които обитават коментарните секции на популярните сайтове.

Новият Comments Box включва инструменти за модериране, които позволяват изключването на определени думи и забраната на определени потребители. Спам-коментарите пък се скриват, като сигналите могат да се подават и от потребителите. При това новата платформа ще може да се интегрира в сайтовете с код от един ред, подчертават от Facebook.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини