Турция зад Касим Дал в битката му с Доган

Касим Дал

Турция подкрепя Касим Дал в битката му срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. Изселниците в южната ни съседка изцяло се солидаризират с бившата дясна ръка на Сокола. Медиите край Босфора също дават рамо на Касим Дал. Това заяви за Кърджали бг вести лидерът на изселническата правозащитна организация BAHAD Ешреф Кахраман. Той подчерта,че членовете на ръководената от него структура са силно обезпокоени от това,  което става в редиците на ДПС. Прогнозите са , че ако Касим Дал тръгне да създава партия , това може да откъсне от Движението влиятелни хора, включително депутати. Ако бившата дясна ръка на Сокола привлече влиятелни привърженици, новата структура ще откъсне до 40 на сто от електората на ДПС на предстоящите избори, прогнозира Ешреф Кахраман. Според него обаче Дал ще направи грешка, ако се обвърже с ГЕРБ, защото това го афишира автоматично като съюзник на „Атака”.

 Както Кърджали бг вести първи писа зад Дал стои твърдо премиерът Бойко Борисов. Освен него обаче рамо му даде и турският министър председател Реджеб Таип Ердоган. При последната си визита в България той пожела да се срещне с бившия зам.председател на ДПС, а не с лидера на партията Ахмед Доган.

  Само преди дни Касим Дал публично отрече, че ще създава партия. При това точно след като се върна от обиколка в Турция. Там бившата дясна ръка на Сокола поиска подкрепа от изселниците срещу бившия си благодетел. На среща в Чорлу нашенци изразили безрезервна подкрепа, научи Кърджали бг вести. Дори медиите отразили факта,  че Дал се ползва с голяма популярност в южната ни съседка. Това се отрази и на гласуването в Централния съвет на ДПС. Представителите на изселниците не подкрепиха изключването на бивши съратник на Сокола от партията.

Георги Кулов

Ешреф Кахраман
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини