Изселниците искат оставката на Доган

В остра декларация четирима представители на изселниците в Централния съвет на ДПС  настояват за оставката на лидера на партията Ахмед Доган, съобщава в. "Труд".

Мотивите им са, че той "е бил агент и доносничел на Държавна сигурност, като от това са пострадали много наши братя и сестри".

Изселниците са недоволни още, че Доган не благоволил поне веднъж да присъства на мероприятията им, да ги изслуша и да покаже, че гласовете им са важни за партията, отбелязва вестникът.

Както и че не е отчел нито веднъж получената държавна субсидия за гласовете от Турция.

В петък доскорошният втори човек в ДПС Касим Дал, който се обяви за смяна на лидера Ахмед Доган, беше изключен от партията.

Решението беше взето с мнозинство на 5-часово заседание на Централния съвет на ДПС. Само 4 членове на съвета - младият Корман Исмаилов и трима от организацията на ДПС в Турция, са били против изключването на бившия зам.-председател на партията.

Дал беше изключен от партията с явно гласуване, като 146 от общо 151 делегати са били "за".

Централният съвет е бил категоричен, че има уставни нарушения, за които се полага такова наказание - злепоставяне на ДПС в средствата за масова информация и създаване на условия за разкол и фракционизъм, застрашаващи целостта на партията и ръководните й органи.

В началото на тази седмица Върховният административен съд (ВАС) с окончателно решение оневини Доган по казуса "Цанков камък.

Петчленен състав на ВАС "остави в сила решението на същия съд, с се отхвърля искането за установяване на конфликт на интереси на лидера на ДПС и народен представител Ахмед Доган за хонорара му за строежа на "Цанков камък".

Вести.бг

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини