Нокия очаква рязък спад в цените на смартфоните

Цените на смартфоните, базирани на операционната система на Майкрософт - Windows Phone, ще спаднат рязко, твърди изпълнителният директор на Нокия Стефан Елоп, предаде агенция Ройтерс.

Миналата седмица Нокия, производителят на мобилни телефони с най-голям обем на пазара, обяви, че ще започне да произвежда смартфони, използвайки софтуера на Майкрософт. Тази стъпка беше продиктувана от опасенията на фирмата, че ще изостане в надпреварата срещу по-евтините модели смартфон.

По думите на Елоп един от ключовите моменти в преговорите с Майкрософт е бил, когато от Нокия са се убедили, че с помощта на това сътрудничество ще смъкнат значително цената на продуктите си.

Опитвайки се да се конкурира с iPhone на Apple, досега Майкрософт са имали винаги високи изисквания относно моделите телефони, използващи операционната им система. За целта, те са увеличавали цените и са ограничавали потенциалния пазар.

Акциите на Нокия са се търгували на цена с 20% по-ниска след оповестяването на сделката с Майкрософт, но експерти са на мнение, че новият тандем има потенциал да се справи добре с конкуренцията и иновациите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини