Обединиха РЦЗ и РИОКОЗ в Регионална здравна инспекция

доц.д-р Жени Стайкова

 Регионална здравна инспекция се създава на мястото на Районния център по здравеопазване и Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Тя ще обедини функциите на двете институции. В нея ще работят 71 души. От общия щат на РЦЗ и РИОКОЗ отпадат 16 човека. Още 10 ще преминат  към Националната агенция по контрол на храните. Това съобщи за медиите новоназначения шеф на Регионалната здравна инспекция доц.д-р Жени Стайкова. Основни функции на новата институция ще бъде контролът върху здравните заведения и опазването на общественото здраве и здравен контрол. В ръководния екип на РЗИ са още д-р Иван Чавдаров и Петя Папазова.

 Директорът на институцията д-р Жени Стайкова година и половина управлява едновременно РЦЗ и РИОКОЗ. Познава хората и затова преобразуването стана сравнително безболезнено. Съкратените са предимно служители с по- ниска квалификация, или чиито функции се дублират. Тези, които са назначени са държавни служители.Има малка част на трудови договори.

РЗИ се помещава в сградата на РИОКОЗ. Офисите на РЦЗ ще бъдат отдадени под наем, за да получи новата институция приходи.

Георги Кулов

доц.д-р Жени Стайкова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини