Правят Кърджали ленд в парк Арпезос Север

Хасан Азис

Първата копка на бъдещия парк „Арпзос Север” ще бъде направена в 11 часа на 11 февруари 2011 г. Двама нумеролози вече са ангажирани да разчетат посланията, които се съдържат в тази дата.Единадесет е царско число. Сборът от цифрите в датата дава единица, което е ново начало, добра поличба, каза пред журналисти кметът на Кърджали Хасан Азис. Той обяви, че на тържеството ще присъстват министрите Росен Плевнелиев и Томислав Дончев, областният управител Иванка Таушанова и депутатите от Кърджалийския многомандатен район. Канят се граждани и ученици да вземат участие в церемонията. Ще им бъдат раздадени сувенири.

  След като имаме най-големия пазар и най-голямото водно огледало сега идва и  ред на най-големия нов парк в страната, каза още Хасан Азис.

Той обяви, че се обсъжда възможността да се изгради Кърджали ленд. Искаме много атракциони в парка. Това липсва в съседните големи градове като Пловдив, Хасково, Смолян. Няма го и в Северна Гърция в Комотини, Александруполис, Ксанти. Очакваме приток на туристи, когато реализираме проекта, подчерта Хасан Азис. Той вече обсъжда с бизнеса възможностите за инвестиции в парка.

 Не очаквам финансови затруднения за фирмата- изпълнител Ти Ви Би, тъй като 35 % от парите ще бъдат приведени авансово. Надявам се кърджалийски строителни дружества да бъдат ангажирани като подизпълнители, сподели още градоначалника.

Той каза, че всеки момент ще бъде готов фургона, в който ще работи докато стане готов парка. Обектът трябва да бъде завършен за Деня на Кърджали 21 октомври 2011 г.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини