Хасан Азис откри информационен център в с. Стремци

  Вчера официално бе открит библиотечно – информационен център при НЧ „Огнище – 1944” с. Стремци, общ. Кърджали. Той е оборудван с 3 компютъра, 1 многофункционална мултимедия по  програмата „Глобални библиотеки – България”.

  В краткото си слово председателят на читалището Халил Апти изтъкна, че стремежът е чрез въвеждането на новите технологии библиотеките да отговарят на изискванията на новото време, да задоволи все по- нарастващата нужда от информация.

В поздравлението си кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пожела новата придобивка да превърне библиотеката в средище на духовност от нов тип, средище, което скъсява разстоянието и времето между хората.

 На откриването присъстваха кметовете на населените места от микрорайон Стремци, обслужвани от читалището.  Програмата „Глобални Библиотеки – България” бе представена от Регионалния координатор Ивета Филипова. Тя изтъкна, че основната цел на програмата е да се осигури равно поставен достъп до глобалната мрежа на всички български граждани и приобщаването им към глобалния свят.

 Секретаря на Читалището Гюлсер Халил изрази своята радост и задоволство от стартирането на програмата. Тя се надява, че с помощта на компютрите ще се разнообрази работата на читалището и то ще е в помощ на населението. Тя благодари за подкрепата оказана от Община Кърджали в лицето на  кмета Хасан Азис и е щастлива , че програмата „Глобални библиотеки- България” е предпочела и  читалището в с. Стремци.

 За обслужване на центъра е отпуснат един щат от Министерство на културата.

Кърджали хабер.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини