Мустафа Алиш кани Генджев на извънредна конференция

Българските мюсюлмани свикват извънредна конференция на 12 февруари. Това заяви Мустафа Хаджи, който е признат от мюсюлманската общност за главен мюфтия. С него бяха и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабан Али, председателят на мюсюлманското настоятелство в Кърджали Абдула Шефки и бившият главен мюфтия Селим Мехмед.

Хаджи заяви, че 213 000 мюсюлмани са се подписали за извънредното събитие с мотива, че искат да се въведе ред в мюфтийството и да не се правят опити вярващите да се разделят на групи.

Той добави, че на 12 февруари е поканен и Недим Генджев, като дори има право да се кандидатира за духовен водач на едномилионната мюсюлманска общност в България.

"Ние искаме да се обърнем към всички мюсюлмани да направят всичко възможно да участват в тази конференция. Няма как цяла една общност да бъде заложник на една личност. Дори и Тодор Живков не си позволяваше да каже, че той ще избира и той ще назначава", заяви Хаджи.

Въпреки това, той призова държавните мъже да се намесят в спора, тъй като предполага, че резултатите от конференцията могат да се обжалват от Генджев и така хаоса в мюфтийството да продължава.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини