Пияни шофьори разкарват линейки, разнасят им алкохолните проби

д-р Атанас Митков

Дванадесет хиляди километра са изминали колите на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали за да разнасят алкохолните проби на пияни шофьори през 2010 г. Пробите се транспортират от филиалите на Центъра, където се вземат до лаборатория в Кърджали. Разходите направени заради любителите на чашката са 12 500 лева. Общо 450 алкохолни проби са били превозени през миналата година от линейките. Това сочи анализ на Центъра изготвен от неговия директор д-р Атанас Митков и предоставен на министерството на здравеопазването.

   През 2010 г. екипите на Спешна помощ в Кърджали са изпълнили 11 947 повиквания, от които 7349 спешни и 4598 неотложни. Линейките са изминали  общо 295 388 километра. В амбулатория са обслужени 32 991 пациенти, което е значително повече от 2009 г., каза д-р Атанас Митков.

 222 души се грижат населението в региона. Центърът има филиали във всички общини на областта и в Чорбаджийско. Населението в Кърджали е най-многобройно и тук е съсредоточена по–голямата част от екипите и техниката. Най-малко по брой население обслужва филиала в Джебел. В Кърджалийско са обхванати общо 5 града и 521 села и махали.

Едва 4 жалби са постъпили срещу екипите на Спешна помощ  от целия регион. След разглеждането им от министерството и Лекарския съюз са обявени за несъстоятелни, научи Кърджали бг вести.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини