Оставката на Касим Дал отпуши общ фронт срещу ДПС в Кърджали

Обща анти-ДПС  кандидатура глясят политическите партии в Кърджали. Завоят към общ фронт се породи след оставката на Касим Дал от ръководството на четата на Сокола и възможността от разцепление в нейните редици. И ГЕРБ и БСП и тракийци в един глас говорят за обща гражднска кандидатура за кмет на Кърджали.

 Първи завой направиха от ГЕРБ. Те се отказват от номинирането на тясно партиен кандидат. Ще издигнем гражданска кандидатура.Очакваме и другите партии да ни подкрепят. Аз не знам защо все още от БСП не си говорят с нас по този въпрос, каза за Кърджали бг вести народният представител и лидер на ГЕРБ Цвета Каряаянчева.

 БСП не иск да доминира. Готови сме да подкрепим обща гражданска кандидатура за кмет на Кърджали. Вече не държим твърдо на собствена партийна номинация. Това означава  всякакви възможни разговори за широко управление. ДПС трябва да има алтернатива,каза от своя страна председателя на социалистите в Кърджали Милко Багдсаров. За съжаление има партии като ГЕРБ които не ни казват здрасти, камо ли да ни поканят за разговори,подчерта Багдасаров. Той съобщи, че се правят консултации с НДСВ и СДС.

 Кърджали бг вести научи, че в основата на сближаването на позициите на ГЕРБ и БСП са тракийци. Лично председателя на тракийското дружество Яни Янев се е нагърбил с мисията на посредник. Тракийци не са далеч от идеята да се повтори формулата от преди 4 години на Гражданското обединение за Кърджали. Тогава те бяха мандатоносители. Както писахме именно Политически клуб „Тракия” пръв издигна идеята за обща кандидатура срещу ДПС на предстоящия вот. В тяхната позиция също има развитие. Ето какво каза лидерът на ПК „Тракия” Огнян Иванов:Обединението е печеливша формула. Другото е безсмислено разпиляване. Който не прескочи тясно партийните интереси ще бъде безотговорен. Общата кандидатура може да се лансира под егидата на една силна партия или няколко политически формации.

  От ДПС не дават признаци на безпокойство от вариант „всички срещу техния кандидат”. Областният лидер Бахри Юмер заяви: И да направят общ фронт пак ще ги бием, както стана преди четири години. Той посочи,че се очаква на предстоящия Централен съвет на ДПС през февруари да се вземе решение за критериите и процедурите, по които ще се издигат кандидатите на партията, включително и в Кърджали. Реално те ще се обсъждат по структурите в средата на годината. Тогава ще се лансират и първите номинации за кметове.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини