Общината гарантира заема за пазара.Преглед на регионалния печат

 Общината гарантира заема за пазара е водещото заглавие на „Нов живот”. Вестникът отбелязва, че след връщането на решението, публични дебати и скандали,  съветниците от ДПС решиха да подкрепят искането на кмета Хасан Азис.

Друго водеща тема е вотът на доверие, който получи премиерът Бойко Борисов. Дадоха му го своите от ГЕРБ и националистите от Атака, подчертава всекидневникът.

Безпаричието и безработицата правят доста хора в региона емоционално нестабилни, казва психологът Илхан Изет пред „Нов живот”.

„Закритият басейн в Арпезос може да бъде отдаден на концесия?” пише на първа страница  „Арда нюз”. Вестникът отбелязва, че съоръжението може да се предостави на ватерполния клуб „Арда-2008”. Представители на клуба са поискали басейнът от общината.

10 % повече ще плащат кърджалийци за смет,е друга основна тема за всекидневника.

 Откриха новата компютърна зала в читалище „Нов живот”в Момчилград. Лентата прерязаха председателят на читалището Камбер Камбер и кметът на Момчилград Ердинч Хайрула, съобщава вестникът.

 Даваме постове на турци, вземаме 30% от Доган. Това гласи новата стратегия на Бойко Борисов според „Родопи 24х:7”. Хората, които щели да получат нови назначения били Касим Дал и Мехмед Дикме. Те щели да дръпнат 30 на сто от електората на Движението към ГЕРБ. Дикме дори щял да смени Таушанова на поста областен управител на Кърджали, прогнозира вестникът.

403 жалби,нараства проблемът „граждани-държавни органи”, отбелязва „Родопи 24х7”в статия, посветена на работата на обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини