Поставят 1700 табели с имена на улици и номера на сгради в Кърджали

Повече от 1700 табели с имена на улици и номера на жилищни сгради ще изгови и постави община Кърджали през тази година в града. По заповед на кмета Хасан Азис се извърши оглед на улици и булеварди в квартал “Възрожденци” и централната част без кварталите „Байкал” и „Студен кладенец”. Направен е опис къде каква табела да бъде монтирана. Бързите действия на общината се налагат защото повече от петнадесет години не са изработвани съвременни табели. Новото строителство усложни нещата, защото сградите нямат номера. Въ „Възрожденци” изникнаха нови улици, където също няма обозначения. За куриерските служби, а и за всички фирми предлагащи услуги по домовете ситуацията е кошмарна. Да се намери нов адрес е все едно да търсиш игла в купа сено.Много от гостите на Кърджали също са се сблъскали с този проблем.

 Кметът вече е възложил на сектор „Обществени поръчки” в общината да започне процедура за изготвяне, доставка и поставяне на табели в кв.”Възрожденци”. Тук ще са необходими 700 обозначения на улици и номера на сгради. Ще има и указателни табли на кръстовищата.

На следващ етап ще се обозначи и централната част на града.Т ук са необходими около 1000 табели, сочат разчетите.

  Всичко зависи от това колко бързо фирмата изпълнител ще се справи с изработката и монтажа, заявиха от общината за Кърджали бг вести.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини