Строителството на парк „Арпезос –Север”започва на 5 февруари

Хасан Азис и Тодор Бояджиев

Строителството на парк „Арпезос –Север” започва на 5 февруари. Техниката ще бъде на площадката. Срокът за изграждането- 21 октомври 2011 г . ще бъде спазен. Това е не само Деня на Кърджали , но и моя рожден ден. Това заяви шефът на консорциума Ти Ви Би Тодор Бояджиев при подписване на договор с кмета на община Кърджали Хасан Азис. Ще припомним, че фирмата спечели национален търг, обявен от община Кърджали  за изграждането на най-големия парк, строен в страната през последните 20 години. Той ще е с площ от 250 дка.Финансирането на проекта е по оперативна програма „Регионално развитие”. Средствата отпуснати за обекта са 8 700 000 лева. За първия етап, който ще обхване площ от 64 дка ще бъдат разходвани 5 950 000 лева. За тази сума се ангажира да строи димитровградския консорциум.

  Работим по този проект от 6 години. Ние бяхме единствената община в страната ,която имаше готова техническа документация и го спечелихме в сериозна конкуренция с 86 общини, подчерта кметът Хасан Азис. Конкурсът бе прозрачен. Присъстваха представители на обществеността  ,неправителствените организации, журналисти. Това е проект,който е за всички граждани и удовлетворява техните мечти, каза още градоначалникът .

На скромната церемония по подписването присъстваха духовните водачи на християнската и мюсюлманската общности в града енорийския свещеник отец Петър, районният мюфтия Бейхан Мехмед, областният управител на Кърджали Иванка Таушанова, общински съветници от различни групи в местния парламент, много журналисти.

 Избрахме Атанасов ден, за да подпишем договора , защото той се тачи като предвестник на пролетта и от българи и турци. На този ден строителите запретват ръкави, вземат инструментите и се захващат за работа, каза още кметът. Той обеща в скоро време и първа копка на обекта. Ще поставя фургон на площадката и ще работя основно там докато стане парка. Каня журналистите да бъдат до мен и да отразяват строителството, каза още градоначалникът.Той препоръча консорциума Ти Ви Би да се обърне за дейностите, които не може да изпълни към местни фирми и да ги наеме за подизпълнители.

Политиката на правителството е да насърчава проекти по оперативните програми. Кърджалийци избраха на мястото на казармите да има парк и това е добре. Градът се нуждае от зелена площ, от кътче за отдих. Да се надяваме в парка да видим повече деца и майки с колички, каза в словото си областния управител Иванка Таушанова.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини