6 °C

Строителството на парк „Арпезос –Север”започва на 5 февруари

Хасан Азис и Тодор Бояджиев

Строителството на парк „Арпезос –Север” започва на 5 февруари. Техниката ще бъде на площадката. Срокът за изграждането- 21 октомври 2011 г . ще бъде спазен. Това е не само Деня на Кърджали , но и моя рожден ден. Това заяви шефът на консорциума Ти Ви Би Тодор Бояджиев при подписване на договор с кмета на община Кърджали Хасан Азис. Ще припомним, че фирмата спечели национален търг, обявен от община Кърджали  за изграждането на най-големия парк, строен в страната през последните 20 години. Той ще е с площ от 250 дка.Финансирането на проекта е по оперативна програма „Регионално развитие”. Средствата отпуснати за обекта са 8 700 000 лева. За първия етап, който ще обхване площ от 64 дка ще бъдат разходвани 5 950 000 лева. За тази сума се ангажира да строи димитровградския консорциум.

  Работим по този проект от 6 години. Ние бяхме единствената община в страната ,която имаше готова техническа документация и го спечелихме в сериозна конкуренция с 86 общини, подчерта кметът Хасан Азис. Конкурсът бе прозрачен. Присъстваха представители на обществеността  ,неправителствените организации, журналисти. Това е проект,който е за всички граждани и удовлетворява техните мечти, каза още градоначалникът .

На скромната церемония по подписването присъстваха духовните водачи на християнската и мюсюлманската общности в града енорийския свещеник отец Петър, районният мюфтия Бейхан Мехмед, областният управител на Кърджали Иванка Таушанова, общински съветници от различни групи в местния парламент, много журналисти.

 Избрахме Атанасов ден, за да подпишем договора , защото той се тачи като предвестник на пролетта и от българи и турци. На този ден строителите запретват ръкави, вземат инструментите и се захващат за работа, каза още кметът. Той обеща в скоро време и първа копка на обекта. Ще поставя фургон на площадката и ще работя основно там докато стане парка. Каня журналистите да бъдат до мен и да отразяват строителството, каза още градоначалникът.Той препоръча консорциума Ти Ви Би да се обърне за дейностите, които не може да изпълни към местни фирми и да ги наеме за подизпълнители.

Политиката на правителството е да насърчава проекти по оперативните програми. Кърджалийци избраха на мястото на казармите да има парк и това е добре. Градът се нуждае от зелена площ, от кътче за отдих. Да се надяваме в парка да видим повече деца и майки с колички, каза в словото си областния управител Иванка Таушанова.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
22 яну 2021
Последни новини