1300 души ще ни броят през февруари, започва обучението им

Около 1300 преброители , контрольори и резерви ще участват в кампанията в Кърджалийска област през февруари, научи Кърджали бг вести. Големият наплив е бил за контрольори. Не са били малко и мераклиите за преброители. Във всички общини бройките са запълнени. Даже има свръхинтерес. По-образованите анкетьори са в община Кърджали,  където има много хора с висше образование.

 За да се справят с анкетирането  при преброяването , одобрените кандидати  ще бъдат обучени от специален  екип от Териториалното статистическо бюро в Кърджали.

Вчера директорът на ТСБ в Кърджали Мария Желева обяви графика за обучението на преброители и контрольори.  На 19 януари сряда,започва обучението в общините Кирково, Кърджали, Крумовград и Черноочене. В Кирково то ще трае два дни и ще е в конферентната зала на читалището. В Крумовград ще бъде в залата на общинския съвет. В Кърджали ще продължи три дни в Дома на културата. В Черноочене ще е в читалище „Пробуда”. В Момчилград обучението ще се състои на 20 януари в зала КНСБ. В Джебел и Ардино занятията ще се проведат в залите на общините.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини