Учредители на ДПС поискаха оставката на Доган

Оставката на Касим Дал от ръководството на ДПС е от лидерски амбиции да оглави партията и от накърнено честолюбие от това, че вече не е зам.-председател.

Така говорителят на ДПС Камен Костадинов коментира отвореното писмо на бившата дясна ръка на Ахмед Доган, в което обяснява мотивите за оттеглянето си от Централното оперативно бюро.

Дал обвини Сокола, че е предал „каузата ДПС“ заради личните каузи за бързото материално обогатяване, използвал хората като „употребени салфетки“ и ги превръщал в „мъжки секретарки“.

Според Костадинов оставката на Дал ще доведе до известни сътресения в партията, но тя имала сили да се справи. 

„Който и да е, няма ресурс да разцепи ДПС“, категоричен е говорителят на ДПС.

На въпрос дали идва време за смяна на лидера, Костадинов заяви: 

„Това не е въпрос, който трябва да се поставя на обсъждане в подобна ситуация, защото когато партията счете, че ще се случи този момент, той ще се случи”.

 „Оценките, които г-н Дал дава за процеси, няма как тези процеси 17 години, когато той беше заместник-председател, да не са били налични, а в един момент, когато той не е заместник-председател, се случват толкова много проблеми”, добави той.

Костадинов посочи, че явно доказателство за това, че Дал има лидерски амбиции, са слуховете, че той обикаля и търси недоволни в страната.

Междувременно основателите на партия ДСП в Ловешкия регион поискаха оставката на Ахмед Доган. В открито писмо до медиите те подкрепят достойното поведение на Касим Дал.
     
Според тях лидера на ДПС Ахмед Доган се поставил в условия на зависимост към други политически сили и доктрини, нарушил е устава на партията и коренно променил националната кауза и приоритети на ценностната политическа система на ДПС.

„Надяваме се, че Ахмед Доган правилно ще разчете политическите знаци, отправени му от Касим Дал, и ще направи необходимото за спасяването на ДПС в политическите реалности за предстоящите местни и президентски избори, като се оттегли от лидерския пост“, се посочва още в писмото.

Касим Дал ще бъде изслушан във вторник на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС. Ръководството ще вземе решение още същия ден по случая.

В устава е посочено, че член на Централното оперативно бюро се освобождава от Централния съвет по предложение на лидера на партията Ахмед Доган.

Днес.бг

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини