Шапът удари 15 фирми.Преглед на регионалния печат

Шапът удари над 15 фирми в региона. Оборотът им падна. Искат обезщетения, пише на първа страница „Нов живот”. Ограниченията са наложени заради открити болни животни в село Кости,Бургаска област. Почти всички мандри и колбасарски цехове в Кърджалийско продават продукция в други области на страната.

 Сините в Кърджали обявиха , че залагат на гражданското участие в предстоящите местни избори. Ще гласуваме доверие на хора с авторитет, които не са активни в политиката, но имат капацитет да променят управлението на общините , заявава за медията общинският лидер на СДС Дора Христова.

Колбасари и млекари определиха удара, заради шапа като жесток,пише в уводната си статия вестник „Арда Нюз”. Според медията ограниченията наложени заради болестта са принудили всички мандри и колбасарски цехове в Кърджалийско да прекратят производството си или да го ограничат. Огромни загуби ще претърпят и животновъдите, защото  изкупуването на животни за месо и мляко е сведено до минимум.

 Всекидневникът пише и за предстоящата литературна вечер ,посветена на поезията на Георги Талев, която ще се проведе на 14 януари в читалище „Обединение”.

 Седем се натискат за мястото на бившия главен секретар на областна администрация Димитър Коленцов. Слухове пращат Караянчева в министерство,  а Манев-в областната управа, отбелязва вестник „Родопи 24х7”.

Доган даде първи сигнали за бъдещите кметове в Източните Родопи на среща в Сараите, съобщава още медията.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини