Започва изкупната кампания на тютюна. Преглед на регионалния печат

Търсят пари за доплащане на тютюна. Министерството на земеделието и храните ще направи всичко възможно за тази година да бъдат осигурени средства по Схемата за национални доплащания за тютюна, съобщава на първата си страница „Нов живот”.

360 хил.лв. е най-ниската оферта за проект  за обходен път на Кърджали, пише още всекидневникът.

Медията отбелязва също, че бившият областен управител Ангел Коджаманов е координатор на АБВ за Кърджали.

Герберите оглеждат кандидат-кметове, но не бързат, пише още вестникът.

 Търсят се 70 милиона лева за тазгодишната тютюнева реколта, семената ще бъдат безплатни е водещото заглавие на всекидневника „Арда нюз”. Медията съобщава, че през следващата седмица стартира изкупната кампания за реколта 2010.

 Вестникът успокоява читателите, че няма заплаха от епидемия  на хепатит А в Кърджалийско. Всеки ден се приемат 3-4 случая със сиптоми, но ситуацията е под контрол.

Турският генерален консул в Пловдив Рамис Шен посети и Момчилград, пише още „Арда нюз”.

 Приключи „водната „проверка на РДНСК. Само с лодки до незаконните вили край язовирите, пише на първа страница вестник Родопи 24х7. Според медията вече има издадени заповеди за събарянето на  незаконните сгради, но 80 на сто от изградилите ги обжалват в съда.

Масивен инфаркт ни отне проф.Милчев по време на лов пише още медията.”Родопи 24х7” разказва за смъртта на най-добрия републикански специалист по акушерство и гинекология край село Джанка.

Вестникът пише и за войната на изселническите дружества в Турция, заради срещата с Бойко Борисов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини