Луксозните жилища под наем са хит в Кърджали

Жилищата под наем са новия хит на пазара в Кърджали.  Рязко е нарастнало търсенето на квартири за сметка на купуването на апартаменти. Апетитни имоти за отдаване под наем дори недостигат, твърдят пред Кърджали бг вести брокери на недвижимости.

Търсят се предимно луксозно обзаведени жилища, чийто месечен наем варира от 350 до 600 лева. Предпочитат се апартаменти в центъра в нови кооперации. ”Старото строителство” се ангажира само тогава, когато е ремонтирано, освежено,има приветлив вид.

 Луксозните апартаменти се наемат  предимно от  хора с бизнес в града, дошли от околните общини. Често това са семейства заселили се заради децата си, които учат в елитни учебни заведения в областния център.

  Има и търсене на обзаведени гарсониери. Наемателите са готови да платят от 160 до 200 лева.

 Не е спаднал интересът към парцели в центъра на града и във вилните зони. На пъпа на Кърджали квадрата върви 60-70 евро, а край язовира 30-40 евро.

Епизодични са покупките на жилища. Новото строителство върви по 400-500 евро, квадратния метър, старото до 300 евро. Във „Възрожденци” може да си купите двустайна панаелка за 35 000 лева.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини