Бербатов: Може да се завърна в България

Българският нападател Димитър Бербатов иска да спечели всички трофеи в Англия с клубния си отбор Манчестър Юнайтед.

Бербатов заяви това в обширно интервю за "Сън" преди голямото дерби от турнира за купата на страната срещу Ливърпул на "Олд Трафорд" в неделя.

Нападателят на Манчестър Юнайтед е готов да уволни Рой Ходжсън и да накаже отново тима от града на Бийтълс.

Дими заби три гола на "червените" преди няколко месеца и ако получи шанс от сър Алекс да играе в утрешния двубой за ФА Къп, отново ще се опита да накаже "мърсисайдци".

"Ако играя в този мач, ще се опитам отново да вкарам на Ливърпул. Двубоите от ФА Къп обаче са доста по-различни от тези във Висшата лига, въпреки че тук си говорим за дерби", каза Берба.

"Когато бях в Тотнъм се наслаждавах изключително много на дербито на Северен Лондон срещу Арсенал, сега обаче с Юнайтед се радвам да играя в подобни мачове срещу отбори като Ливърпул например. Срещите между двата тима са със специален заряд и атмосферата е доста по-особена, в сравнение с останалите срещи", отбеляза деветката на Юнайтед.

"Хубаво е, че ще бъдем домакини в двубоя, тъй като това до голяма степен ни дава предимство, от което ще се опитаме да се възползваме. Трябва да работим здраво и да се напънем максимално от първата до последната минута, за да стигнем до крайния успех", допълни опитният нападател.

В предишния двубой между двата тима Берба вкара брилянтен гол със задна ножица, след като преди това овладя по страхотен начин центриране на Нани. Със сигурност феновете на Юнайтед, както и тези на Пул, помнят това попадение, което безспорно влиза в графата "най-красиви голове" през сезона.

"Най-хубавите и спомени с фланелката на Юнайтед са двубоите с Ливърпул и Блекбърн - в първия вкарах три гола, във втория пет. Дори си пазя топките от тези два мача, те са истинско съкровище за мен"

Нападателят се върна малко назад и си спомни първите си дни на "Олд Трафорд".

"В началото ми бе много трудно да се утвърдя като основен футболист, тъй като конкуренцията бе повече от жестока. Сър Алекс обаче постоянно ме насърчаваше и ми казваше да се концентрирам върху тренировките и мачовете и да не обръщам внимание на критиките и писанията в пресата. Това и правих . Този сезон е фантастичен за мен и се много радвам на играта си. Дали ще свърша с футбола в Юнайтед? Не знам, може би ще играя някой ден отново в България", завърши Бербатов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини