Славейковци се прочуха и в Гълъбово

Публикация на цяла страница във вестник "Гълъбовски вести" е посветена на най-голямото училище в Южна България. Заглавието на статията е "Педагози от Гълъбово посетиха водещото в страната кърджалийско училище "Петко Рачов Славейков". В подзаглавието се споменава "Видяхме невероятни учебни практики, школото е на светлинни години пред останалите". Такова е мнението на гълъбовските учители след визитата им през месец декември.
Посещението на педагозите в Кърджали бе по повод техни мероприятия и семинарни занятия, заложени в плана им за квалификационна дейност. Колективите на Първо ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Гълъбово и ОУ "Св.св. Кирил и Методий, с. Обручище, използваха петъчния следобед от програмата си, за да разгледат пространно кърджалийското училище и да проведат дискусии с директора Милко Багдасаров и ръководството на Ученическия парламент по редица тема, касаещи българското образование и начина, по който функционира българското училище. Визитата им продължи много повече от предвиденото поради интереса на гостите към всичко, което се инициира и провежда в СОУ "Петко Рачов Славейков".
Материалът във вестник "Гълъбовски вести" е посветен основно на славейковци, изброени са всички елементи от впечатляващата материална база, исторически факти, дейностите по самоуправление на учениците, униформите, спортните и научните постижения, символа и девиза на училището, химните, видеоклиповете и наградените презентации, ефективната работа по европейски и национални проекти.
Специално място е отделено на факта, че училището работи на делегиран бюджет от 1992 г., а директорът Милко Багдасаров е инициатор и участник в разработването на системата за делегираните бюджети, доказали впоследствие своята ефективност.
Гълъбовци остават приятели на кърджалийското училище, като директорът на Първо ОУ в гр. Гълъбово Тянка Кърджилова и Милко Багдасаров се договориха за съвместни дейности.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини