Мъртво пияни тинейджъри вдигат на крак Спешна помощ

д-р Атанас Митков

Мъртвопиян тинейджър и негова връстничка са били обгрижвани от лекари на Центъра за спешна медицинска помощ в Новогодишната нощ. Двамата младежи на 13 и 14 години препили яко с твърд алкохол.Ако за столицата такива случаи са вече често явление за Кърджали са прецедент.Това заяви за Кърджали бг вести директорът на Центъра д-р Атанас Митков.Той е уведомил Детска педагогическа стая за постъпката им.

 Трима пък са пострадалите от пиратки.Две са децата-едно от Кърджали и едно от Фотиново. И двете са на по десет години.

Цяло щастие е, че са обгорели съвсем леко. След обработката на раните са върнати по домовете, каза още д-р Митков.

 Както и по Коледа основният контингент лица потърсили помощта на Центъра са препили и преяли. От 31 декември 2010 г. до 2 януари 2011 г.са били прегледани 370 души. Най-голяма е била нуждата от спешна помощ в новогодишната нощ. Крумовградчани обърнали се към Центъра за спешна медицинска помощ са 25, от Ардино 24, от Чорбаджийско-13, Черноочене-11 и Момчилград-11.

  Голяма част от пациентите от областния център са откарани в Спешното отделение на многопрофилната болница в Кърджали. Тук са постъпили общо 249 души през трите почивни дни. Много са били мъртво пияните, намерени премръзнали в Новогодишната нощ. Това съобщи за Кърджали бг вести шефът на отделението д-р Леман Рашид.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини