Intel пуска ново поколение процесори

Днес Intel ще пусне официално новото поколение Core процесори Sandy Bridge. За първи път в масов продукт на Intel графичният чип е интегриран директно в главния процесор, увеличавайки по този начин производителността.

Подобен дизайн осигурява на практика безплатна графична функционалност. Производителите на РС ще могат да предложат лаптопи, които не разчитат на отделен графичен процесор от AMD или Nvidia, отбеляза CNET News.
 
Една от основните характеристики на Sandy Bridge е високата скорост. Процесорът е способен да преобразува „в движение” различни формати данни.
 
Sandy Bridge използва следваща версия на технологията Turbo Boost - 2.0, която може да ускорява и забавя процесора с цел оптимизиране на производителността и консумацията на енергия. Функцията Quick Sync Video ускорява кодирането и декодирането на медийни формати, а Intel Wireless Display 2.0 осигурява показване на съдържание на големи HDTV екрани с резолюция 1080p.
 
В чипа е интегрирана и технология, наречена Insider, благодарение на която потребителите ще получат достъп до HD съдържание от Холивуд.
 
Фамилията Sandy Bridge включва 20 нови процесора Core i3, i5 и i7. Първите достъпни чипове за лаптопи ще са четириядрени. Intel твърди, че на световния пазар ще се появят над 500 нови РС системи на база Sandy Bridge от различни производители.
 
Същевременно на пазара вече излизат и първите РС решения с хибридната платформа Fusion APU на AMD, която обединява централен (CPU) и графичен процесор (GPU).
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини