12 °C

Стотина фермери неизрядни към НАП в Кърджалийско

Близо стотина фермери от  областта са неизрядни към

Националната агенция по приходите в Кърджали.Те ще трябва до седмица да погасят задълженията си за да могат да получат субсидии по национални доплащания,научи Кърджали бг вести.

Повечето от длъжниците са пропуснали срока или са забравили.При нас нямаме недобросъвестни клиенти,спделиха от Кърджалийския офис на НАП.

  През последните дни голяма част от фермерите в областта са се явили в НАП за да изчистят задълженията си.717 души са поискали удостоверения за липса на задължения.Получили са ги 520 човека.Почти всички от тях са фермери,които срещу документа ще вземат субсидии.

 

Към НАП имат задължения около 1 400 фермери към момента, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след заседание на Министерски съвет.

За да не изгубят парите си в размер на 5,4 милиона лева, правителството прави последен жест към тях, като удължава срока до края на януари месец. До момента той е бил до края на декември, уточни той.

Животновъдите разбират проблема си със системата на НАП като проблем с Държавен фонд „Земеделие", обясни Найденов.Той посочи, че за пръв път се процедира така и по тази причина стопаните трябва и да се дисциплинират. Само за последните няколко дни те са получили близо 80 милиона лева. 5,4-те милиона са отделени в сметките на Държавен фонд „Земеделие" и ще бъдат платени само при положение, че животновъдите платят сметките си към държавата.
Найденов уточни, че това не са европейски средства, а става въпрос за национални доплащания от републиканския бюджет.
Аграрният министър коментира и оплакванията на някои животновъди, които твърдят, че системата на Държавен Фонд „Земеделие" е пречка да получат субсидиите си. Той добави, че днес въпросът е обсъждан с премиера. Според министъра оплакванията не са основателни. Той уточни, че тази година за пръв път се изплащат субсидии на български животновъди, едва след като те се разплатят с НАП.

Според председателя на Националната животновъдна асоциация Бойко Синапов около 700 фермери са затруднени да си платят задълженията към НАП.Примерно за някакви си 200-300 лв., на човека му спират субсидия от 2000 лв., а нашето браншово предложение в самото начало бе хората със задължения през финансовото министерство да им се удържат от субсидията. Така щеше да е много по-лесно,казва Синапов.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини