Корейка поздрави с български фолклор кърджалийци за Коледа

Юнджин Ким,вляво

 Корейка пя български народни  песни на кърджалийци за да ги поздрави за Коледа. Юнджин Ким изпълни вдъхновено популярни тракийски фолклорни напеви, заедно с състав от читалище „Тракия 2009 г.” пред събралото се множество граждани на площада в Кърджали. Южнокорейката се е записала през тази година във ансамбъла за народни песни и вече успешно партнира на българките. Тя е родом от град Пусан. В Кърджали е от 2006 г. Съпругът й има туристическа агенция в Кърджали.

 Българи, турци и роми се събраха на всенародното веселие пред бившия паметник на Георги Димитров, за да чуят изпълненията на читалищни състави от тракийското дружество „Димитър Маджаров”,  кварталите Гледка и Веселчане. Коледното тържество бе организирано за пореден път от община Кърджали. За втори път е на открито.

 Денят за християните в Кърджали започна с божия поличба. Гръмотевици и дъжд белязаха Келедата тази година. Имаше и силен вятър. След това обаче небето се отвори за кърджалийци и настъпи истински пролетен ден.

  От сутринта църквите се изпълниха с хора за да чуят богослуженията на свещениците Боян Саръев и отец Петър.

Мнозина бяха излезли на пазар. Сред множеството бе и кметът на Кърджали Хасан Азис. Той бе решил да поздрави съгражданите си на връх християнския празник.

  Ваксаджиите от квартал „Боровец” също бяха съпричастни с празнуващите. Един от тях твърдеше „Днеска е Байрам, лъскаме безплатно!”

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини