Коледна благотворителна вечер събра 5500 лева

Каан и Таушанова

5 500 лева събра за броени часове Коледната благотворителна вечер под патронажа на областния управител на Кърджали Иванка Таушанова, която се проведе снощи в елитния ресторант „Перперикон”. Парите са от продажба на куверти и търг на художествени експонати, изработени от ученици от професионални училища и школи по изкуствата. Над 30 рисунки, дървени пластики, стъклописи, керамика и кулинарни специалитети бяха откупени от гостите на партито. Някои от рисунките достигнаха цени от 200 до 300 лева след оспорвано наддаване. Областната структура на ГЕРБ предприемачи дари допълнително още 1000 лева.

Средствата ще бъдат предоставени за лечението на 7-годишният Каан Мюмюн и 33-годишната Милена Делчева, които се нуждаят от скъпоструващи операции и чиито семейства не успяват да се справят с високите медицински разходи. Малкият Каан е с вроден порок на сърцето и увреждане на крайниците. Животът му е зависим от постоянен кардиостимулатор, който скоро трябва да бъде подменен. Цената му е 6 000 долара. От раждането си досега Каан е претърпял 12 операции. Има нужда и от оперативни интервенции, за да може да движи нормално лявата ръка и десния си крак. Момчето е първокласник, изключително любознателен и чаровен, има математически заложби. 33-годишната Милена е логопед по образование, изключително силна и волева натура. От 10 години се бори със злокачествено заболяване на шията и главата. Претърпяла е няколко мозъчни операции, една от които животоспасяваща. В момента е на лъчетерапия в Истанбул, за която са й необходими 17 000 евро. 

Каан и Милена са лицата на традиционната Благотворителна кампания на областния управител под надслов „Да подарим надежда за Коледа”. Тази година тя се провежда с подкрепата на народния представител Цвета Караянчева, Кръстителят на Родопите отец Боян Саръев, Регионалния инспекторат по образование, Детския и младежки парламент при ОДК и Читалище „Обединение”. Освен Благотворителната вечер с търг на картини и сувенири, част от кампанията за набиране на средства бе и Коледният концерт с базар, в който участваха над 20 училища, читалища и художествени школи. Билетите за концерта бяха откупени от фирми и институции, а на празничния базар бяха разпродадени ръчно изработени от деца коледни предмети и вкусотии. Предстои обобщаването на постъпленията от базара.

До момента в кампанията са събрани над 10 300 лева. Набирането на дарения продължава на банковата сметка на Читалище „Обединение” в Първа инвестиционна банка, клон Кърджали:

IBAN - BG 43FINV91501204222439

BIC – FINVBGSF

Всеки, който желае, може да даде своята лепта за лечението на Каан и Милена. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини