Убиват театъра в Кърджали.Преглед на регионалния печат

773 полицаи бдят за сигурността в област Кърджали. Вакантните места в Областната дирекция на МВР са 52, съобщава във водещата си статия „Нов живот”. За страната щатът на МВР е свит с 3596 бройки, сочи справка за числения състав на министерството.

Всекидневникът пише и за отчетът на кметът на Ардино Ресми Мурад, според който градът добива все по-европейски вид.

„Кърджали е в челната тройка на най-мръсните градове”, е друга основна тема за вестника.

Директорът на Драматичния театър „Димитър Димов” Димитър Игнатов, заявява от страниците на „Нов живот”,че реформата на министър Рашидов убива храма на Мелпомена в Кърджали.

   Министерски съвет ще реши дали да поеме разноските  по транспортирането на тленните останки на Ясен Чаръкчиев до Жълтуша, пише на първа страница вестник „Арда нюз”. Всекидневникът се позовава на братовчед на убития в Португалия българин. Близките на Ясен са помолили за финансова подкрепа Външно министерство.

  Журналистът Мехмед Мехмед бе награден за развитието на футбола в Кърджали, отбелязва още медията.

 „Досие „Рамо” спира 2 млн.лв.за стадиона”. Реджеб Ердоган ще даде обещаните пари, но при друго ръководство на „Арда”, пише на първа страница вестник „Родопи 24х7”. Причината за това е писмо от спортните деятели от Кърджали до турския премиер Реджеб Таип Ердоган.

Център за услуги на гражданите заработи в Кирково , съобщава още медията. Тя пише и за отличието, което получават кърджалийските полицаи за борбата си с домашното насилие.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини