5 °C

Деца събираха пари на концерт за Каан и Милена

Каан и Таушанова

Деца събираха снощи пари за лечението на Каан и Милена. Двамата се нуждаят от животоспасяващи процедури, заради тежки заболявания. Ученици от школата в града и селата бяха направили благотворителен базар във фоаето на драматичния театър. Предлагаха се ръчно изработени сурвачки, картички, лакомства. От Детския  и младежки парламент пък бяха сложили две касички за събиране на дарения.

Коледния благотворителен базар предшестваше голям концерт в подкрепа на Каан и Милена, организиран под патронажа на областния управител Иванка Таушанова. Той е под наслов „Да подарим надежда за коледа” и се провежда традиционно всяка година като събраните средства се даряват на болни деца.

Тази година концертът се подпомагаше от народния представител Цвета Караянчева, Регионалния инспекторат по образование, Детския и младежки парламент.

Програмата бе открита от елфи, помощници на Дядо Келеда.  Следваха изпълнения на фолклорни и балетни трупи, вокални изпълнители от училищата в Кърджали.

 От областна администрация съобщиха , че към набраните в дарителската сметка средства ще се прибавят и приходите от продадените билети, лакомства, сурвачки. Те ще бъдат предадени на семействата на Каан и Милена.

Каан е с вроден порок на сърцето.  Има увреждания на лявата ръка и десния крак. Правени му са 12 операции. Въпреки това е игрив ,забавен,ученолюбив. Сега се нуждае от нов пейсмейкър за сърцето, който е животоспасяващ. Нужната сума е 6000 долара. В болница „Света Екатерина” трябва до март да сменят електронния стимулатор. Родителите и неговите дядовци и баби работят само за него. Дължат над 80 000 лева за операциите.

Не по-малко драматична е съдбата на Милена Делчева. Тя е дипломиран логопед, Работила е в „Славейков”.Откриват й тумор,засегнал шията. Правят и две операции. Мъката поболява баща й, който си отива от този свят. Брат и работи в Англия за нейното лечение цели три години.

  Засегнати са говор,очи ,език.направена й е животоспасяваща операция в американска клиника в Истанбул. Цената и е 42 000 долара. Семейството ипотекира жилището си.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини