„Мишия проект” тръгва от училище „Св.Св.Кирил и Методий”

Т.нар.”Миши проект” стартира в основно училище “Св.св.Кирил и Методий”. Децата ще могат от място само с едно движение на компютърната мишка да проектират правилните отговори на бялата дъска. За това е нужен един компютър и обучен преподавател. В скоро време всички наши кабинети ще бъдат оборудвани с Mikrosoft Mischief, обяви директорът на единственото основно училище със засилено преподаване на чужди езици в областта Лиляна Янкова.

 Проектът се осъществява от „Майкрософт-България”, заедно със сдружение „Образование и технологии” в рамките на националната инициатива „Партньори в познанието”. В Кърджали към проекта са привлечени Регионалния инспекторат по образование и основно училище„Св.св.Кирил и Методий”. Те проведоха обучение на 65 учители на тема „Работа с Mikrosoft Mischief-един компютър няколко мишки”. Всеки учител преминал обучението получава комплект учебни материали и сертификат. Обучителният семинар се финансира от „Майкрософт-България”, който осигурява заплащането на лекторите и учебните материали.

Колегите са много запалени. Това е бъдещето на образованието, смята Лиляна Янкова.

Тя посочи, че учебната програма и проектът са разработени от екип на университета „Проф.д-р Асен Златаров”в Бургас с ръководител доц.д-р Румяна Папанчева. Съдържанието е съобразено с държавните образователни изисквания. Методиката на доц.Папанчева е получила световно признание на форум в Бразилия.

  Налагането на модерни технологии е наша политика. Правим нова компютърна зала с мощен сървър и модерни компютри. Те няма да облъчват децата при работа с тях. Преподавателят ще може да контролира къде в Интернет сърфират децата . Залата ще бъде уникална за областта, каза още Лиляна Янкова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини