Идеалната Коледа на работното място: с много музика и без началници

Каква би била идеалната рецепта за прекарването на Коледните празници на работното място? Просто и ясно: да няма началници, посочва FemaleFirst.

Неотдавна реализирано проучване във Великобритания показва, че идеалното празненство трябва да се проведе на 17 декември, да има поп - музика, да може да се танцува и да няма шефове. А ако те настояват да присъстват на празненството, трябва да си тръгнат много бързо оттам. Според анкетата, реализирана във Великобритания, повече от 1/4 от анкетираните (27%) се опасяват, че ще намерят смелост да кажат на началника си истината в очите за това, което мислят за него.

12% се страхуват, че директният разговор с началника им може да доведе до фатални последици за участниците в него. Според статистиката, 1% от служителите губят работата си покрай Коледните празници. Коледните тържества за някои хора обаче са добър повод да се подмажат на началника си.

За тяхно съжаление обаче, в 5% от случаите, в които служителите са получили обещание за увеличение на заплатата, началникът им е бил твърде пиян, за да си припомни това на следващия ден или в близките няколко дни. Проучването, реализирано сред 2000 британци, показва още, че купонът за Коледа е добър повод да се сближите със свой колега или колежка от работата, допълва БГНЕС.

10% от анкетираните преминават през такива авантюри. 15% от тях приключват с нови връзки. По отношение на облеклото за тази година, предвид тежката икономическа ситуация, 31% от анкетираните са признали, че няма да подновяват гардероба си, а биха избрали стари дрехи за купона.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини